lördag 7 maj 2022

5 veckors dräktighet

 Bröstkorg 59 cm +2 cm sen start

Midja 58 cm + 12 cm sen start


Är rätt säker på att Maja är dräktig. Man ser inte mycket på henne utan hon bär det gömt högt upp under magen precis som mamma Smulan gör.

Har ökat på hennes mat med en deciliter men alldeles för lite enligt henne själv.

Har börjat vilja sova ensam på natten istället för i sängen . Lägger sig i biabädden men kommer upp nån gång under natten för när klockan ringer ligger hon allt där.

Detta ska bli så spännande.





vecka fem

på dagarna 29 – 35 utvecklar fostrarna sina könsorgan och börjar se ut som faktiska valpar. Benknopparna förlänger och utvecklar tår. Din hunds mage kommer att börja se märkbart svullen som valparna tar upp mer utrymme. Med mindre utrymme för full mat är det dags att börja servera mindre måltider oftare.



vecka sex

på dagarna 36-42 fortsätter valparna att växa och pigmentering utvecklas., Ögonen har nu lock och förblir förseglade till ungefär tio dagar efter födseln. Din hund är märkbart mer obekväm vid denna tidpunkt. Hon kan kräkas ibland på grund av det extra trycket mot magen. Du kan också märka klar vätska urladdning från hennes vulva. Det här är normalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Elemers dag

Veckorna har rusat fram och idag var dagen inne för lille Elmer att flytta hem till Emma och Emil.  Som alltid blir man lite blödig och jag ...